MARANATA !!!

MARANATA !!!

Tuesday, April 23, 2013

MEDITATII DESPRE CURAJ

409024_287410414649525_1819033498_n 

CURAJUL

"Isus le-a zis: "Veniţi după Mine, şi vă voi face pescari de oameni" (Marcu 1:17)

Dacă doreşti să experimentezi binecuvântarea lui Dumnezeu într-un mod nou, pregăteşte-te să-ţi părăseşti zona de confort. Când Domnul Isus i-a chemat pe ucenici, ei se aflau într-un loc familiar, făcând ceea ce ştiau mai bine: pescuiau. Dar nu puteau să rămână acolo şi să-L şi urmeze. Nici tu nu poti. Biblia spune: "Pe când trecea Isus pe lângă marea Galileii, a văzut pe Simon şi pe Andrei, fratele lui Simon, aruncând o mreajă în mare, căci erau pescari. Isus le-a zis- "Veniţi după Mine, şi vă voi face pescari de oameni." îndată, ei şi-au lăsat mrejile, şi au mers după El" (v. 16-18). Să remarcăm că ei au fost nevoiţi să părăsească siguranţa obişnuitului pentru a-şi duce la îndeplinire destinul. Iar în cazul în care te gândeşti că eşti prea bătrân să încerci ceva nou, Avraam avea şaptezeci şi cinci de ani când a părăsit confortul căminului pentru a pleca şi a da naştere unui nou popor. Nu vârsta ta e problema, ci credinţa ta. înţelege un lucru: astăzi eşti doar la un pas distanţă de următorul adevăr pe care Dumnezeu doreşte să-hnveţi despre El, aşa că nu-ti poti permite să rămâi unde eşti. Cu toţii avem tendinţa de a ne agăţa de lucrurile "încercate şi'adevărate". Problema e că atunci când nu te mai străduieşti, te micşorezi, începi să te complaci, crezi că poti face faţă lucrurilor de unul singur şi încetezi să mai creşti. Te afli astfel pe un teren periculos.' Dacă astăzi simţi nelinişte în inima ta şi crezi că Dumnezeu are mai mult pentru tine decât faci în prezent, atunci e timpul să-ţi confrunţi temerile, să le depăşeşti şi să te avânţi într-o nouă experienţă cu El.

"Scoală te, căci treaba aceasta te priveşte ... Imbărbătează-te şl lucrează (Ezra 10:4)

Pastorul Andy Stanley scrie: "Ţin în birou un bilet pe care scrie: "Nu avea vise mici, căci ele nu mişcă inimile oamenilor". De mai multe ori această afirmaţie m-a împiedicat să mă retrag din proiectele mele. Ştiu din experienţă că e imposibil să fii lider fără să ai un vis. Când liderii nu mai sunt dispuşi să viseze, nu va dura mult până când cei ce îi urmează nu mai sunt dispuşi să îi urmeze. Aşa că visează! Vise mari! Visează des. Undeva în acele idei întâmplătoare care iţi inundă mintea se va găsi una care îţi va captura inima şi imaginaţia. Şi acea idee întâmplătoare poate foarte bine să evolueze într-o viziune pentru viaţa ta". Toate marile realizări încep ca un vis în inima cuiva. Toate lucrurile se întâmplă în două feluri: mai întâi în mintea ta, apoi în viaţa ta. Visătorii lasă ca mintea să hoinărească în afara graniţelor a ceea ce există, şi crează o imagine mentală a ceea ce poate exista. Ei nu sunt totdeauna cei mai talentaţi sau cei mai educaţi - ci doar cei ce refuză să-şi îngrădească gândirea sau să se limiteze la ceea ce au făcut alţii. Să faci lucrul acesta ai nevoie de curaj, de mult curaj! La baza fiecărui vis există un demon al îndoielii. De îndată ce visul a fost conceput, mintea ţi se umple brusc de toate motivele pentru care s-ar putea să nu meargă. Şi vor fi oameni în jurul tău care se vor grăbi să-ţi confirme aceste temeri. în pofida acestor lucruri, trebuie să avansezi şi să visezi; altfel, îţi vei petrece restul vieţii împlinind visele altora. "Scoală-te, căci treaba aceasta te priveşte ... Imbărbătează-te şi lucrează".

 "Cu noi sunt mai mulţi decât cu el" (2 Cronici 32:7)

David le ducea mâncare fraţilor lui pe câmpul de luptă când l-a văzut pe Goliat. El nu se gândea să devină erou, ci doar a profitat de o ocazie la care soldaţii visau doar. Ocaziile te vor lua prin surprindere şi dacă nu eşti treaz şi pregătit, le vei rata. Ceea ce au descoperit ceilalţi la David în acea zi - a existat în el tot timpul! Dacă eşti lider, deja ai talentul necesar de a conduce. Dar curajul este acel ceva ce va face să devii lider şi în ochii altora. Oamenii pe care îi stimăm cel mai mult demonstrează curaj - curaj pe câmpul de luptă şi în şedinţe, curajul de a-i apăra pe cei lipsiţi de apărare sau de a încerca pur şi simplu ceea ce nimeni nu a crezut că este posibil. Poate spui: "Dar nu am banii necesari". Nu-ţi fă griji, capitalul vine în urma curajului. Nu te lăsa intimidat de cifre. Dumnezeu nu e impresionat de tabele şi de condiţiile de pe piaţă. El este mişcat de credinţă. Nu-I lăsa pe cum să te intimideze. Cum este cel ce te provoacă şi îţi deschide uşi spre mari oportunităţi. Dacă drumul spre succes ar fi bine iluminat, deja ar fi aglomerat. Dacă cum nu ar fi o problemă, altcineva şi-ar fi dat seama de lucrul acesta. Orice progres începe cu o întrebare: "Ce trebuie făcut?" Şi cineva trebuie să-şi pună această întrebare - de ce nu tu? Viitorul le aparţine celor ce au curajul să-şi pună această întrebare şi credinţa să persiste în ea până găsesc răspunsul. Când obstacolele par prea mari, bazează-te pe acest verset: "Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi ... Cu noi sunt mai mulţi decât cu el".

primit pe email537263_321686801267623_1519851060_n

 

No comments:

Post a Comment