MARANATA !!!

MARANATA !!!

Tuesday, March 9, 2010

BIBLE SHOW-VERSIUNEA 4.0(8 MARTIE 2010)

BibleShow
Biblia.PentruViata.ro

Pagina principală
RoBible
BibleShow
BibleBeep
BibleSaver
wwwBible
Biblia VDCC
Module biblice
Proiectul BVA
Alte resurse
Contact

http://biblia.pentruviata.ro/bibleshow.php


Versiunea 4.0 (8 martie 2010)

BibleShow este un software de afişare a textului Sfintelor Scripturi pe orice dispozitiv video (monitor, videoproiector, televizor) conectat la un calculator bazat pe sistemul de operare Microsoft Windows. Programul este distribuit gratuit oricărui utilizator, fiind creat cu scopul de a răspândi pretutindeni Cuvântul lui Dumnezeu - Biblia. Utilizatorii care vor beneficia cel mai mult de acest instrument sunt bisericile, organizaţiile creştine, predicatorii, liderii grupelor de studiu biblic, cât şi toţi spectatorii care vor putea citi versete biblice afişate prompt şi prezentate sub un design modern şi atractiv.


Noutăţi în această versiune: programul a fost rescris complet într-un alt limbaj de programare (WPF), oferind astfel posibilităţi nelimitate de adăugare a noi funcţii; independenţă de Microsoft Word, fiind astfel complet gratuit pe PC-uri cu Windows preinstalat; permite adăugarea simplă de noi module biblice şi securizarea acestora; viteza de căutare în Biblie s-a îmbunătăţit; posibilităţile de formatare a textului afişat sunt nelimitate; ş.a.

Cei care sunt curioşi să vadă cum arăta vechea versiune de BibleShow (3.4), încă mai pot s-o găsească aici.

Download

    BibleShow40.exe [6.95 MB] - Programul principal include Biblia VDCC
    Biblia NTR [2.70 MB] - înregistrare şi download
    VBOR.exe [2.54 MB] - Modul biblic VBOR
    KJV.exe [2.08 MB] - Modul biblic KJV
    RV60.exe [2.08 MB] - Modul biblic RV60

    Deoarece programul se află în continuă perfecţionare, accesaţi acest site pentru a descărca ultima versiune a programului. De asemenea, vă puteţi abona la o scrisoare de informare pentru a fi anunţat prin email de apariţia următoarelor versiuni.

Facilităţi şi caracteristici

  • vizualizarea şi afişarea versetelor biblice (câte un verset la un moment dat) având acces rapid la versiunile biblice instalate, cartea, capitolul şi versetul căutat;
  • alcătuirea unei liste program cu referinţele versetelor ce vor for fi afişate şi operarea facilă asupra referinţelor biblice şi a listelor program;
  • căutarea în toată Biblia a versetelor care conţin un anumit cuvânt sau o combinaţie de cuvinte şi accesul rapid la contextul versetelor găsite;
  • monitorizarea şi previzualizarea imaginii afişate pe ecran;
  • folosirea imediată a zeci de teme de afişare predefinite cât şi posibilitatea de a adăuga noi teme;
  • adăugarea rapidă de module biblice disponibile în limba română (VDCC, VBOR, NTR), engleză (KJV), spaniolă (RV60); urmând ca ulterior să fie adăugate versiuni ale Bibliei în toate limbile în care a fost tradusă.
  • păstrarea unui istoric cu toate referinţele biblice afişate în sesiunea curentă;
  • opţiuni mai mult decât suficiente de configurare a imaginii afişate: poziţia ecranului, imaginea de fundal, conturul fundalului, poziţia şi formatarea versetului şi a referinţei, durata tranziţiilor, ş.a.
  • posibilităţi nenumărate de configurare a interfeţei: poziţia şi dimensiunea panelurilor, limba interfeţei, paleta de culori a faţetei, verificarea apariţiei unei versiuni noi, formatarea textului, mesaje ajutătoare flotante ş.a.
    Performanţa programului constă în: afişarea oricărui verset din 3-5 clicuri de mouse, schimbarea temei de afişare dintr-un singur clic, găsirea unei referinţe apăsând un număr minim de taste, căutarea rapidă a unui cuvânt în toată Biblia, opţiuni extinse de configurare a interfeţei cu utilizatorul, asocierea de taste cu cele mai frecvent apelate comenzi etc.

Module biblice

    BibleShow este distribuit având inclus textul biblic corectat în traducerea lui Dumitru Cornilescu, care este cel mai utilizat în mediul creştin evanghelic. Utilizatorul are posibilitatea de a descărca şi de a instala câteva din versiunile frecvent folosite de vorbitorii de limbă română, engleză şi spaniolă. Evident că pe viitor urmează introducerea mai multor versiuni biblice în diverse limbi, în măsura în care nu vor fi dificultăţi cu obţinerea dreptului de folosire. Găsiţi în continuare o scurtă prezentare a fiecărei versiuni biblice disponibile la data scrierii acestor rânduri:
  • VDCC - Versiunea Dumitru Cornilescu Corectată. Textul biblic reproduce traducerea lui Dumitru Cornilescu publicată în 1924, fiind corectată ortografic şi morfologic de autorul programului.
  • VBOR - Versiunea Bisericii Ortodoxe Române. Textul biblic reproduce ediţia tipărită în 1982 cu aprobarea Sfântul Sinod şi sub îndrumarea şi purtarea de grijă a Prea Fericitului Părinte Patriarh Teoctist.
  • NTR - Noua Traducere în limba Română. Această traducere nouă a fost realizată din iniţiativa Biblica şi s-a născut din dorinţa de a pune la dispoziţia Bisericii şi societăţii româneşti Cuvântul lui Dumnezeu tradus cu acurateţe din limbile ebraică, aramaică şi greacă. Modulul biblic poate fi descărcat gratuit în urma unei simple înregistrări, din pagina Biblia NTR.
  • KJV - King James Version - reprezintă traducerea în engleză a Bibliei, facilitată de regele James I şi finalizată în 1611 de Biserica Anglicană. Mai este cunoscută şi sub numele de Versiunea Autorizată, fiind încă folosită în numeroase biserici care oficiază servicii publice în limba engleză.
  • RV60 - Versión Reina-Valera (1960) - reprezintă traducerea în spaniolă a Bibliei, publicată iniţial în anul 1569. Ediţia revizuită în 1960 cunoaşte cea mai largă răspândire, fiind adoptată de milioane de vorbitori de limbă spaniolă din întreaga lume.
    Pentru instalarea unui modul biblic lansaţi fişierul executabil care va copia noua versiune biblică în dosarul Bibles situat în locaţia în care a fost instalat BibleShow. La repornirea programului, noua versiune biblică va apărea şi ea în listă. Dezinstalarea modulului biblic se poate realiza la dezinstalarea programului BibleShow, dacă utilizatorul confirmă acest lucru.

Drepturi şi condiţii de utilizare

  • Programul BibleShow este oferit tuturor utilizatorilor sub licenţă gratuită dar limitată, de descărcare, instalare şi utilizare a software-ului biblic pe calculatore personale sau dispozitive mobile, în scop personal, ne-comercial, ne-exclusiv şi ne-sublicenţiat.
  • Utilizatorul nu are dreptul să vândă, să închirieze, să exporte sau să intermedieze distribuirea sau acordarea de drepturi asupra programului BibleShow către o terţă persoană.
  • Este interzis utilizatorului să întreprindă, să cauzeze, să permită sau să autorizeze modificarea, crearea de lucrări derivate, decompilarea, dezasamblarea, "ingineria inversă" sau "spargerea" fişierelor executabile ale programului BibleShow şi a modulelor biblice oferite de autor.
  • Autorul programului nu îşi asumă nicio răspundere asupra consecinţelor ce decurg din folosirea programului şi a textului biblic.
  • Deşi acest software este distribuit gratuit, realizarea lui a implicat luni de zile de muncă intensă având la dispoziţie resurse minime şi deseori insuficiente. Doresc ca utilizatorii să nu se simtă obligaţi în vreun fel să susţină această lucrare, dar mă aştept ca aceia (chiar şi bisericile) care vor găsi acest program ca fiind indispensabil să contribuie cumva la îmbunătăţirea funcţionalităţii şi adăugarea de noi module biblice.
    Copyright © 2002-2010 Miodrag Recheşan. Toate drepturile rezervate.

Cerinţe minime

    Se recomandă folosirea unui sistem dual-monitor (calculator cu 2 ieşiri video: una pentru monitorul de control şi cealaltă pentru videoproiector), îmbunătăţind semnificativ modalitatea de afişare şi urmărire a textului biblic prezentat.

Instalare şi dezinstalare

  • Lansaţi în execuţie fişierul executabil şi urmaţi instrucţiunile de instalare. În cazul în care nu va fi găsit instalat .NET Framework 3.5 SP1, veţi fi direcţionaţi spre adresa de descărcare.
  • Observaţii: Programul permite încărcarea referinţelor salvate cu o versiune anterioară celei prezente. Se recomandă dezinstalarea versiunilor BibleShow mai vechi de 4.0, dacă nu sunt folosite.
  • Pentru dezinstalarea programului urmaţi comenzile: Start - Programs - BibleShow 4 - Dezinstalare BibleShow, apăsaţi Dezinstalează şi în final Închide.

Observaţii finale

  • Versiunile următoare ale programului vor urmări îmbunătăţirea performanţelor şi adăugarea de noi module biblice, funcţii şi opţiuni de configurare.
  • Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu care a făcut posibilă dezvoltarea acestui software şi ne ajută să împlinim porunca Lui de a răspândi mesajul Sfintelor Scripturi pe tot pământul.
  • Oricât am încerca să facem o lucrare perfectă, fără greşeli, realizăm că suntem limitaţi de natura noastră păcătoasă şi doar harul lui Dumnezeu ne ajută să binecuvântăm şi pe alţii în slăbiciunile noastre. Întrucât pentru realizarea acestor programe biblice am fost limitat în resurse (timp, hardware, documentaţie, consultanţă, ş.a.) nu ar fi de mirare să întâmpinaţi diverse probleme de instalare/utilizare, să găsiţi greşeli sau să aveţi idei de îmbunătăţire. Apreciez orice critică constructivă şi vă încurajez să mă contactaţi în astfel de situaţii. Apăsaţi aici pentru a trimite rapid un scurt mesaj.

Programare

    http://biblia.pentruviata.ro/bibleshow.php
    Biblia.PentruViata.ro

    Pagina principală
    RoBible
    BibleShow
    BibleBeep
    BibleSaver
    wwwBible
    Biblia VDCC
    Module biblice
    Proiectul BVA
    Alte resurse
    Contact
    Biblia.PentruViata.ro

    Pagina principală
    RoBible
    BibleShow
    BibleBeep
    BibleSaver
    wwwBible
    Biblia VDCC
    Module biblice
    Proiectul BVA
    Alte resurse
    Contact
    Biblia.PentruViata.ro

    Pagina principală
    RoBible
    BibleShow
    BibleBeep
    BibleSaver
    wwwBible
    Biblia VDCC
    Module biblice
    Proiectul BVA
    Alte resurse
    Contact

No comments:

Post a Comment