MARANATA !!!

MARANATA !!!

Wednesday, November 7, 2012

MEDITATIE- MAI ESTE INCA UNDELEMN ,DAR NU SANT VASE GOALE

Mai este inca untdelemn, dar nu sunt vase goale


http://christliche-kanal-christian-channel.blogspot.com/2012/10/mai-este-inca-untdelemn-dar-nu-sunt_31.htm

  2 Imparati 4:1-7 | Luca 14:16-24

“6. Cand s-au umplut vasele, ea a zis fiului sau: “Mai da-mi un vas.” Dar el i-a raspuns: “Nu mai este niciun vas.” Si n-a mai curs untdelemn.2 Imparati 4.

Cred ca stiti cu toti aceasta intamplare din Vechiul Testament, care a avut loc in vremea prorocului Elisei, si stim cu toti prin ce momente grele a putut ca sa treaca o femeie vaduva, ramasa si cu copiii dar si cu datori dar  si cu obligatia de a plati datoria altfel isi pierdea copiii. Era in fata unei mari mari rascruci de drumuri  in viata ei unde putea sa ramana fara datori dar sa aibe copiii robi, sau putea sa ramana cu copiii daca avea credinta. Si a avut credinta. Credinta ei era ascunsa in putinul untdelemn pe care inca il mai avea acasa. Dar ce s-a intamplat acolo in casa acestei femei vaduve?. Eu vad acolo o mare credinta la aceasta femeie. Stiti cum si-a aratat aceasta femeie credinta? Prin faptul ca inca mai cauta vase goale si nu gasea. Ea cauta vase, pentru ca credinta ei inca mai facea ca untdelemnul sa curga. Si-a trimis copiii sa mai aduca macar un singur vas. -Dar de ce mama?;- De ce mai vrei tu inca un vas gol, ne ajunge, este destul cat avem, o sa scapam de datori, o sa ne mai si ramana si o sa traim pentru multa vreme cu cat avem aici, de ce mai vrei tu mama inca un vas?. De ce? Sti de ce fiule?. Pentru ca inca mai este untdelemn. Dar cu ce ochii vedea aceasta femeie si unde vedea?. De unde stia ea ca mai este inca untdelemn?. Stiti de unde?. Ea vedea cu ochii de credinta, ea credea, vedea izvorul de untdelemn care curge. Si cu toate ca mai era untdelemn, nu s-a mai gasit nici macar un vas gol, in preajma ei vasele erau pline cu untdelemn, in casele vecine alte vase aveau in ele tot felul de alte lucruri, dar macar un vas gol sa mai gaseasca pe undeva nu s-a mai gasit. Nu vi se pare ca este o drama acest lucru. Sa mai vrea Dumnezeu sa umple vase cu untdelemn si sa nu gaseasca un vas gol. Da in zilele noastre mai este inca untdelemn, mai este inca Duhul Sfant printre noi, si nu mai sunt vase goale. Parca sunt toate intelese intre ele, vasele, unele tin in ele un pic de manie, altele un pic de rautate, altele un pic de ingrijorare, altele un pic de pizma, altele un pic de ura, altele un pic de prefacatorie, altele un pic de curvie, altele un pic de neascultare, altele ocupate cu tot felul de alte lucruri mai mult sau mai putin. Si untdelemnul din abundenta vrea sa curga, fiindca mai este har, si inca se da in dar fara nici o plata, plata a platit-o Isus Hristos. Mai este inca untdelemn, mai este inca printre noi Duhul Sfant, dar oare unde mai sunt vase goale?.
Se cauta vase goale. Iar un vas gol este un vas gol. Iar daca un vas  are in el numai un pic de ceva anume, acel vas nu mai este un vas gol, si untdelemnul nu poate fi amestecat cu nimic, nici cu mirodenii, nici cu apa, nici cu drojdie, cu nimic, fiindca nu mai ramane untdelemnul acelasi, isi schimba propietatile dar si calitatea. Carei gospodine ii place ca sa aibe in ulei si un pic de apa? Dar carei gospodine i-ar place ca sa aibe in ulei un pic de otet, sau de parfum? Sau carei gospodine ii place ca in ulei sa aibe numai un pic de mizerie, de murdarie? Vedeti . La nimeni nu i-ar place asa ceva. Cu atat mai mult Duhului Sfant nu ii convine ca sa stea in acelasi vas cu murdaria, cu ura, cu pizma, cu pacatul, cu prefacatoria, cu minciuna, cu curvia.
Traim zile pline de tragedie cand greu mai gasesti vase goale, dar tot la fel de greu mai gasesti si vase pline cu untdelemn sfant, vase pline de Duhul Sfant. Dar cu ce or fi pline vasele astazi?.
Cu ce sunt vasele ocupate astazi de nu mai sunt goale, de nu mai stau la dispozitia Duhului Sfant?
Poate ca veti intelege daca o sa cititi urmatoarele randuri……..
16. Si Isus i-a raspuns: “Un om a dat o cina mare si a poftit pe multi.
17. La ceasul cinei, a trimis pe robul sau sa spuna celor poftiti: “Veniti, caci iata ca toate sunt gata.”
18. Dar toti, parca fusesera vorbiti, au inceput sa se dezvinovateasca. Cel dintai i-a zis: “Am cumparat un ogor si trebuie sa ma duc sa-l vad; rogu-te sa ma ierti.”
19. Un altul a zis: “Am cumparat cinci perechi de boi si ma duc sa-i incerc: iarta-ma, te rog.”
20. Un altul a zis: “Tocmai acum m-am insurat si de aceea nu pot veni.”
21. Cand s-a intors robul, a spus stapanului sau aceste lucruri. Atunci stapanul casei s-a maniat si a zis robului sau: “Du-te degraba in pietele si ulitele cetatii si adu aici pe cei saraci, ciungi, orbi si schiopi.”
22. La urma, robul a zis: “Stapane, s-a facut cum ai poruncit, si tot mai este loc.”
23. Si stapanul a zis robului: “Iesi la drumuri si la garduri, si pe cei ce-i vei gasi, sileste-i sa intre, ca sa mi se umple casa.
24. Caci va spun ca niciunul din cei poftiti nu va gusta din cina mea.” Luca 14.

Erau goale si aceste vase , ca daca nu nu Le-ar fi chemat Isus ca Sa le umple, dar oare au vrut ele umplerea?
Poate esti  un vas gol numai ca nu ai vreme, nu ai timp ca sa ajungi sa fi umplut cu untdelemn, te cauta Isus inca, a trimis pe robii Lui sa te gaseasca, Isus vrea sa te umple cu Duhul Sfant, Isus te vrea sa stai la cina cu El, vrea sa te sature cu bucate alese, cu untdelemn de pret.
Unde sunt vasele goale, unde sunt vasele ce ar trebui sa fie umplute cu untdelemn? ;-Unele sunt in ogoarele lor, altele isi incearca boi sau cai putere, altele tocmai s-au casatorit.
Dar voi credeti ca nu se vor gasi vase deloc?. Nu o sa iti vina sa crezi, si nici nu o sa iti cada bine, dar curand din piete si din ulitile cetatilor vor fi stransi saraci, ciungi, orbi si schiopi. In curand la drumuri si la garduri vor fi cautate vase goale ca sa fie umplute, si toate vasele care astazi stau in nepasare, macar ca au primit chemarea nu vor fi lasati  nici macar sa guste din cina cea mai mare.
Mai este inca undelemn, dar oare vase goale?

Postet By : Notar Daniel Ioan
KONTAKT:
http://christliche-kanal-christian-channel.blogspot.de/
http://christliche-radiosender.blogspot.com/
http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/
https://twitter.com/MegaPowerDany
http://www.facebook.com/megapower1976 https://www.facebook.com/
https://www.facebook.com/RadioVoceaEvanghelieiGermania
http://www.facebook.co/radioelshaday.radiomegapower?ref=tn_tnmn

marzipandaniele@yahoo.de
Posted 9 hours ago by Notar Daniel Ioan

No comments:

Post a Comment