MARANATA !!!

MARANATA !!!

Thursday, March 3, 2011

FERESTRE DESCHISE MEDITATII T AUSTIN SPARKS- 3 martie

DE LA: FERESTRE DESCHISE

Subject: 3 martie

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Domnul S-a uitat la el şi a zis: Du-te cu puterea aceasta pe care o ai... oare nu te trimit Eu? (Judecători 6:14)

Ghedeon a trăit într-o vreme când tot ce era în Israel era contrar slavei și cinstei Numelui lui Dumnezeu. Israeliții erau la mila vrăjmașilor lor, un popor înfrânt. Erau jalnic de neputincioși, nu se bucurau de țara lor, țară care fusese făgăduită, unde curgea lapte și miere. Erau confuzi, fără unitate, fără coeziune și fără lideri care să vorbească cu fermitate autoritară Cuvântul lui Dumnezeu, cuvânt care poate aduce nădejde și încredere. Totuși, în suveranitatea Lui, Dumnezeu a reacționat pentru a recupera astfel de situații ca să-I cinstească Numele în rândul poporului și din acest motiv, El a pus mâna pe Ghedeon, un tânăr. Un indiciu al faptului că Dumnezeu vrea să-și ducă la împlinire planul Său în ciuda eșecului este că El folosește tinerii. Credincioșii în vârstă nu trebuie să fie geloși pe generația mai tânără, căci creșterea vârstei poate însemna pierderea prospețimii, iar dacă noi, cei din generația mai în vârstă suntem adepții unei poziții statice putem aduce moarte. Ce este mântuirea noastră? Ce reprezintă împrospătarea tinereții noastre? Care este răspunsul la creșterea inadecvată din viața noastră? Toate acestea nu presupun neîncredere în tinerețe, critică la adresa ei, disprețuirea ei, așa cum vedem că au făcut unii în cazul lui Timotei (1 Timotei 4:12); ci presupun a face tot ce ne stă în putere pentru a ajuta generația mai tânără.

Când am început să slujesc eram foarte tânăr și trebuia să-mi asum responsabilitatea pentru o biserică unde se aflau câțiva oameni mai în vârstă care au obiectat: ”Dar el este atât de tânăr!” Totuși, aveam un campion în mijlocul acelor critici și acesta a răspuns obiecțiilor lor astfel: ”Da, dar cu fiecare zi și el îmbătrânește!” Trebuie să vedem că la urma urmei, nu anii sunt cei care ne guvernează. Nu vârsta este criteriul; criteriul este spiritualitatea. Ce este adevărat în natură este adevărat și în domeniul lucrurilor spirituale. De îndată ce un organism din natură încetează să se mai reproducă, moartea și-a început lucrarea. Legea naturii este întotdeauna o reproducere nouă. Legea vieții este reproducerea. O dată ce Dumnezeu a creat, El nu va mai crea pentru a doua oară; El continuă prin reproducere. Fiecare generație nouă este destinată de Dumnezeu pentru a aduce o prospețime nouă asupra valorilor din trecut. Generațiile noi nu sunt create din nou, ci fac parte dintr-o omenire spirituală, care perpetuează bunurile ce au existat înaintea lor. Unii dintre noi facem parte dintr-o generație care care e pe sfârșite, iar prospețimea și rodnicia noastră se vor vedea atunci când facem loc următoarei generații. Slava și cinstea Domnului sunt exprimate printr-o tinerețe veșnică, dar generația nouă nu poate avea succes doar pentru că este tânără, nici pentru că este desemnată oficial; ci trebuie să-și asume succesiunea într-un mod lăuntric și aceasta are loc datorită spiritualității. Acesta a fost testul folosit în cazul lui Ghedeon. El, asemenea altor judecători, arată că în suveranitatea divină, Dumnezeu alege pe cine vrea, dar de asemenea, El îi va arăta terenul pe care funcționează acea suveranitate. Nu este o contradicție a spune că atâta vreme cât Dumnezeu acționează printr-o suveranitate absolută, El de asemenea, caută anumite situații care vor pune în practică acea suveranitate. Astfel, să beneficiem de pe urma cercetării câtorva calități care au marcat viața acestui tânăr: Ghedeon, de care Dumnezeu s-a putut folosi.

Din: Dumnezeu are nevoie de Ghedeoni

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați:

http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment