MARANATA !!!

MARANATA !!!

Sunday, May 23, 2010

FERESTRE DESCHISE

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks


La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks


Dar Tu ceri ca adevărul să fie în adâncul inimii... (Psalmul 51:6).


În decursul istoriei noastre spirituale, Dumnezeu ne tratează pe căi din ce în ce mai adânci. El merge din ce în ce mai jos, până scoate din adâncul nostru lucruri adevărate. El subminează toate îndeletnicirile noastre, toate învățăturile noastre, toate presupunerile noastre, toate iluziile noastre, toate obiceiurile noastre... Acolo nu mai rămâne nici un formalism; nici un ritual iudaic; nici o datină cu ritualuri și ceremonii! Nu! Totul trebuie să meargă în adâncul ființei, în locurile cele mai lăuntrice. Dumnezeu lucrează având în vedere acest lucru. El întotdeauna caută locurile cele mai tainice. Recunoașteți voi acest lucru? Înțelegeți voi ce face El cu noi? O, El ne va întâmpina cu binecuvântarea Sa doar într-un anumit loc: atunci când umblăm înaintea Lui, ca și omul din Psalmul 1. El ne na întâmpina cu resursele Sale pline de har atunci când greșim, când depășim limitele, când o luăm pe căi greșite și eșuăm – El ne va întâmpina acolo cu har. Dar Dumnezeu nu va da pace acelei probleme și ne va cerceta până în locurile cele mai adânci ale ființei noastre și va imprima acolo lucrarea Sa de har și de răscumpărare.

Domnul Isus ne lasă în tumultul lucrurilor asemenea unor prunci spirituali, așa cum facem și noi cu copiii noștri. Pentru că sunt încă copii, nu băgăm de seamă prea mult anumite lucruri care știm că nu sunt perfecte. Dumnezeu este foarte răbdător și foarte delicat în a ne atrage după Sine. Nu ar reuși să facă acest lucru, dacă ne-ar expune prea curând întregii Sale plinătăți și preciziei naturii Sale – așa că El le desfășoară pe tot parcursul vieții noastre. Și cu cât ne apropiem mai mult de Domnul, cu atât mai meticulos este Duhul Sfânt în privința adevărului; cu atât mai amănunțite sunt tratativele Lui față de noi. Este foarte adevărat, observați: ”să ne ducem sfinţirea până la capăt, în frica de Dumnezeu” - să o perfecționăm. Cu cât ne apropiem de sfârșit, cu atât mai riguroase vor fi tratativele Domnului față de orice falsitate din viețile noastre. Este o chestiune de timp, dar Dumnezeu este foarte credincios – El este foarte credincios; El nu lasă lucrurile să treacă. Vrem ca El să fie credincios? Ei bine, nu este prea comfortabil să spunem ”Da”, dar este bine ca El să fie credincios în dreptul oricărei inconsistențe din partea noastră, în dreptul oricărei afirmații contradictorii, în dreptul falsității din adâncul inimii noastre.


Din: ”Adevărul în adâncul inimii”


Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.


Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment