MARANATA !!!

MARANATA !!!

Saturday, August 14, 2010

FERESTRE DESCHISE ( 204) TOT CE NU E CRISTOS VA FI DESFINTAT

FERESTRE DESCHISE ( 204)

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Dar Cel Prea Înalt nu locuieşte în locaşuri făcute de mâini omeneşti. (Fapte 7:48).

Creștinismul a devenit o acumulare extraordinară de lucruri care nu existau la început. Creștinismul pe care îl cunoaștem astăzi este un lucru foarte complicat. Mâinile oamenilor s-au atins de lucrurile lui Dumnezeu și au încercat să zidească acest lucru măreț după judecata lor proprie. Astfel am ajuns la această confuzie, la separări și la restul complicațiilor. Este foarte greu să ai de-a face cu creștinismul. Creștinismul a devenit propriul obstacol... Mergeți în toată țara, în acest oraș și veți vedea clădiri religioase impunătoare având o cruce în frunte. Iar când oamenii intră în acele clădiri, ei se închină, par foarte reverențioși. Ei cred că o astfel de clădire este sacră. Dacă vă amestecați cu lucrurile de-acolo, aceea se numește profanare. Pentru Dumnezeu astfel de lucruri sunt un nonsens. Ele sunt egale cu zero. Singurul lucru care contează pentru Dumnezeu, nu este clădirea minunată cu toate lucrurile frumoase din interiorul ei, nici crucea de pe fațada ei, ci dacă El este prezent acolo. Este Dumnezeu în acel loc? Pentru El, acel loc nu este diferit de altele, dacă Prezența Lui nu este acolo.

Cum stau lucrurile în privința noastră? Auzim creștini venind la o strângere ca aceasta și spunând că au venit în casa lui Dumnezeu. Poate că atunci când merg la un loc de strângere ei spun: ”Merg la casa lui Dumnezeu”. Și când se roagă spun: ”Ne bucurăm să fim în casa lui Dumnezeu în această dimineață; este așa de bine să fii în casa Domnului”. Ce anume face dintr-un loc casa lui Dumnezeu? Ce anume face din acest loc un loc sacru? Dacă este sacru, atunci ce anume îl face să fie astfel? Nu clădirea! Ea nu este sacră! Nici măcar adunarea nu este sacră. Singurul lucru care face locul de față sacru este prezența Domnului. Domnul nu este interesat de locurile unde ne adunăm, nici de adunare; El este preocupat să găsească doar un loc unde să Se simtă bine. Mă întreb unde este cortul din pustie acum? Cred că este îngropat pe undeva în adâncul acestui pământ. Mă întreb unde se află marele templu al lui Solomon?! Cred că v-ați pierde vremea încercând să-l găsiți. Observați, Dumnezeu a îngropat aceste lucruri... Tot ce nu este Cristos va fi desființat. Nu vă înșelați! Această structură a creștinismului va fi testată după măsura lui Cristos. Creștinismul va fi testat pentru a se vedea cât de mult din el a fost lucrarea Duhului Sfânt al lui Dumnezeu, cât de mult din el se aseamănă cu Cristos.

Din: Ca ei să fie una, cum noi suntem una – volumul 1 - 9

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

ferestredeschise@gmail.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați:

http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment