MARANATA !!!

MARANATA !!!

Wednesday, July 15, 2009

15 IULIE "ISSUMAGIJOUJUNGNAINERMIK"
"Cum v-a iertat Hristos, asa iertati-va si voi" (Coloseni 3:13)
Intr-o comedie, Joe se plange lui Jerry despre obiceiul suparator al unui prieten comun care ii impunge cu degetul in piept pe oameni atunci cand vorbeste cu ei. Apoi Joe ii arata lui Jerry o mica sticluta cu nitroglicerina puternic explozibila atasata de o sfoara si explica: "Mi-am infasurat-o in jurul gatului, iar sticluta atarna pe locul unde ma va impunge cu degetul. Data viitoare cand face asta, i-o platesc!" Dar si Joe va plati! Fiindca ochi pentru ochi devine dinte pentru dinte, job pentru job si reputatie pentru reputatie! Pavel spune: "Cum v-a iertat Hristos, asa iertati-va si voi". Treci peste situatie inainte sa se transforme in ura! Misionarii moravieni au cautat un cuvant pentru iertare in limba eschimosilor. Atunci au descoperit cuvantul ISSUMAGIJOUJUNGNAINERMIK, un incurca-limba de 24 de litere care inseamna "a nu mai putea sa te gandesti la asta". Iertarea autentica inseamna sa mergi mai departe si sa refuzi sa te mai gandesti la ce s-a intamplat.
Este simplu sa-l ierti pe cel din trafic ce ti-a taiat calea, dar repetarea ofensei asa cum a facut Saul, care a continuat sa-l urmareasca si sa-l ameninte pe David, trebuie adusa inaintea lui Dumnezeu. Nu trebuie sa sustii un astfel de comportament sau sa te prefaci ca nu s-a intamplat nimic. Fii plin de mila, dar pastreaza distanta. Dupa ce s-a confruntat cu Saul, David nu l-a invitat la cina. Biblia spune: "Saul a plecat acasa, iar David si oamenii lui s-au suit in locul intarit" (1 Samuel 24:22). Il poti ierta pe cel ce ti-a gresit fara sa urmaresti a avea o relatie personala cu el. Pavel scrie: "sa va feriti de cei ce fac dezbinari si tulburare impotriva invataturii pe care ati primit-o. Departati-va de ei" (Romani 16:17). Iertarea nu este o nebunie; ea inseamna sa-l vezi pe cel care ti-a gresit prin ochii lui Dumnezeu.


--
"Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El(D-zeu), L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El." 2Cor.5:21

Inteligenta fara dragoste, te face pervers.
Justitia fara dragoste, te face implacabil.
Diplomatia fara dragoste, te face ipocrit.
Succesul fara dragoste, te face arogant.
Bogatia fara dragoste, te face avar.
Supunerea fara dragoste, te face servil.
Saracia fara dragoste, te face orgolios.
Frumusetea fara dragoste, te face ridicol.
Autoritatea fara dragoste, te face tiran.
Munca fara dragoste, te face sclav.
Simplitatea fara dragoste, isi pierde valoarea.
Vorbele fara dragoste, te fac introvertit.
Legea fara dragoste, te supune.
Politica fara dragoste, te face egoist.
Credinta fara dragoste, te face fanatic.
Crucea fara dragoste, reprezinta tortura.

VIATA FARA DRAGOSTE...ISI PIERDE SENSUL.

"DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE". 1Ioan4:8

Cu multa stima si respect
Viorel Balaian

No comments:

Post a Comment