Pages

Friday, June 2, 2017

2017 IUNIE -4 FELURI DE MEDITATII-CUVINTE DE MANGAIERE,ZIDIRE,IMBARBATARE SI TREZIRE

Christianity can be condensed into four words: Admit, Submit, Commit and Transmit. -Samuel Wilberforce


DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

 Joi 1 Iunie


Du‑te și adunã pe toți iudeii care se aflã în Susa și postiți pentru mine și sã nu mâncațși sã nu beți trei zile, noapte și zi; și eu și tinerele mele vom posti în același fel; și voi intra astfel la împãrat, ceea ce nu este dupã lege; și dacã va fi sã pier, voi pieri.  Estera 4.16
Sã se facã un lemn înalt de cincizeci de coțși mâine vorbește împãratului ca Mardoheu sã fie spânzurat pe el; apoi mergi voios cu împãratul la ospãț.   Estera 5.14
Dupã captivitatea babilonianã (16) – Propuneri contradictorii
Mardoheu îi spusese Esterei sã nu creadã cã, fiindcã era împãrãteasã, va fi scutitã de a împãrtãși soarta celorlalți iudei. El i‑a pus întrebarea: „Cine știe dacã n‑ai venit la împãrãție tocmai pentru un timp ca acesta?“. Estera a primit îndemnul și i‑a transmis lui Mardoheu sã posteascã pentru ea, împreunã cu toți iudeii din Susa, pentru cã avea sã meargã la împãrat, deși nu fusese chematã de el.
Dupã câteva zile, Haman s‑a întors acasã plin de bucurie. Primise extraordinara onoare de a fi fost invitat, împreunã cu împãratul, la un ospãț în palatul Esterei. În ziua urmãtoare avea sã se bucure din nou de un astfel de ospãț. Totuși, bucuria lui a fost întunecatã la vederea lui Mardoheu, care refuza în continuare sã îngenuncheze înaintea lui. Soția și prietenii lui l‑au sfãtuit sã ridice o spânzurãtoare, apoi sã‑i cearã împãratului sã‑i permitã sã‑l spânzure pe Mardoheu, dupã care avea sã meargã bucuros cu împãratul la ospãț.
Un astfel de sfat ticãlos venea de la cel despre care Domnul spune cã era un ucigaș de la început și cã vine doar pentru a fura, a omorî și a distruge (Ioan 8.44; 10.10). Pentru diavol, viața omului nu are nicio valoare. Cât de multe vieți nevinovate au fost sacrificate în lumea aceasta de cãtre oameni nemiloși, în cãutarea puterii!
Lucrurile au stat cu totul altfel, în ce‑L privește pe Domnul nostru. El nu doar Și‑a riscat viața pentru ca noi sã avem viațã, ci Și‑a dat viața pentru noi! Prin urmare, cât de important este ca noi sã ne tãgãduim pe noi înșine – semnificația postului –și sã ne rugãm cu stãruințã ca mulți pãcãtoși sã‑și punã încrederea în Hristos, ca Mântuitor!DOMNUL ESTE APROAPE GBV SEPTEMBRIE 2014
E. P. Vedder, Jr.

SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Volumul IV-Jean Koechlin

1 IUNIE
Luca 13.6-21
            Istoria lui Israel relatată prin smochinul neroditor este în acelaşi timp istoria întregii umanităţi. Dumnezeu a tot încer­cat să scoată ceva bun de la făptura Sa. Dar ce trist este să vedem cum omul carnal, în pofida pretenţiilor lui religioase (frunze frumoase), este incapabil să aducă cel mai mic rod pentru Dumnezeu! El ocupă deci într-un mod inutil pământul şi trebuie să fie judecat!
            Continuându-Şi slujba de har, Isus vindecă o sărmană femeie infirmă. Ea era gârbovă, aşa cum riscăm să fim şi noi din punct de vedere spiritual atunci când ne îndreptăm privi­rile spre lucrurile de pe pământ sau când ne încăpăţânăm să purtăm poverile pe care Domnul doreşte să le ducă în locul nostru. El însă „îi ridică pe cei încovoiaţi” (Psalmul 146.8) şi vrea să ne facă „să umblăm cu capul ridicat” (Levitic 26.13).
Din nou o minune făcută în zi de sabat le serveşte drept pretext adversarilor Săi ipocriţi. Răspunsul Său însă îi umple de ruşine, amintindu-le de îndatoririle dragostei faţă de o soră de-a lor, fiică a lui Avraam.
            Cele două scurte parabole care urmează descriu marea dezvoltare vizibilă pe care era chemat s-o atingă creştinismul pe pământ. Copacul cel mare al creştinătăţii va avea în final aceeaşi soartă cu cea a smochinului lui Israel (v. 9).SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI-IUNIE
 

SĂMÂNŢA BUNĂ

Joi, 1 Iunie 2017
… Nu este nicio deosebire. Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu.Romani 3.22-23
Într-o legendă se spune că un tată a sădit un copăcel pentru copilul său. Copilul ținea mult la copăcel și îl uda zilnic. Dar într-o zi, frunzele copăcelului au început să se veștejească. Întristarea copilului era din zi în zi mai mare. Copăcelul și-a plecat vârful spre copil și i-a zis: „Boala mea stă în rădăcina mea. Caută la rădăcină și vei găsi de unde îmi vine moartea“. Copilul căută la rădăcină și acolo găsi un vierme. După ce a stârpit viermele, copăcelul a prins din nou viață.
Lucrurile se aseamănă și în viața oamenilor cu ceea ce a găsit copilul la rădăcina copăcelului. Natura noastră este stabilită prin proveniența noastră. Fiecare poartă în sine însușirea moștenită,păcatul, și de aceea toți suntem vinovați înaintea lui Dumnezeu. Sentința lui Dumnezeu are valabilitate pentru toți: după moarte vine judecata. Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu că există o cale de stârpire a „viermelui“ din viața noastră: „Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi“ (Romani 5.8). Mântuitorul a plătit datoria pe care o aveam înaintea lui Dumnezeu. Mântuitorul a luat asupra Sa judecata care trebuia să ne lovească.

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

LUNA IUNIE 2017

coordonatori Bob & Debby Gass
1 IUNIE
CONFRUNTAREA SĂNĂTOASĂ (1)
Când Petru a luat partea Iudeilor în fața Neamurilor, Pavel i-a stat împotrivă! De ce? De dragul unității în biserică. Uneori nu ai de ales, trebuie să stai împotriva cuiva. Întrebarea este: cum? Nimeni nu s-a născut cu abilitatea de a face lucrul acesta; ea se deprinde„Când a venit Chifa în Antiohia, i-am stătut împotrivă în față” (Galateni 2:11)
Când Petru a luat partea Iudeilor în fața Neamurilor, Pavel i-a stat împotrivă! De ce? De dragul unității în biserică. Uneori nu ai de ales, trebuie să stai împotriva cuiva. Întrebarea este: cum? Nimeni nu s-a născut cu abilitatea de a face lucrul acesta; ea se deprindenumai prin exercițiu și răbdare. Motivul pentru care nu suntem pricepuți la așa ceva este că ne ferim de confruntare ca de ciumă. Prin urmare, relațiile noastre au de suferit, iar problemele rămân nerezolvate. Primul pas în pregătirea pentru o confruntare este acela de a stabili scopul corect pentru care vrem să punem lucrurile pe tapet. Ținta ar trebui să fie dezvoltarea unei relații mai bune, Aceasta aduce cu sine fie determinarea persoanei de a nu mai face un anumit lucru, fie determinarea ei de a începe să facă ceva. Cu nici un chip, scopul nu trebuie să fie acela de a o pune la punct, de a te descărca sau de a arunca vina asupra ei. Fii cinstit referitor la motivul pentru care te-ai hotărât să confrunți problema. AI cumva un motiv ascuns, cum ar fi resentimentul sau mândria rănită sau dorești să vezi o schimbare autentică de comportament? Trebuie să te întrebi: „Când confruntarea ia sfârșit, care este schimbarea de comportament pe care o doresc la cel ce mi-a greșit?” Nu uita, într-o confruntare eficientă, căutăm un rezultat anume și un câștig pentru ambele părți. „Frații nedreptăți sunt mai greu de câștigat decât o cetate întărită” (Proverbe 18:19). Când cineva știe că îți pasă cu adevărat de el și că dorești să-L glorifici pe Dumnezeu însituația respectivă, atunci vei avea parte de o reacție potrivită.CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI-IUNIE 2017

LUNA IUNIE 2017 TRIMITEM NUMAI CELE 4 FELURI DE  MEDITATII

CARE SANT NOI IN FIECARE AN

 CELELALTE 10– CLASICE- SE GASESC  POSTATE  IN TOATE LUNILE ANULUI TRECUT 2016 LA ADRESELE URMATOARE :

POT FI DESCARCATE  DEPOZITATE SI RETRIMISE DE ORICINE . NIMIC NU E COPYRIGHT, DACA LE PASTRATI ASA CUM LE LUATI  NEMODIFICATE SI CU  ADRESELE PROVINIENTEI LOR ORIGINALE,ACOLO  UNDE SANT MENTIONATE

SE GASESC REPUBLICATE ZILNIC SI LA ADRESA URMATOARE: https://manazilnica.net/

DEASEMENEA SI PE FACEBOOK LA MANA ZILNICA


No comments:

Post a Comment