Christianity can be condensed into four words: Admit, Submit, Commit and Transmit. -Samuel Wilberforce
DOMNUL ESTE APROAPE- GBV
Miercuri, 1 August 2018
Au pus chivotul lui Dumnezeu pe un car nou și l-au scos din
casa lui Abinadab, care era pe deal. Și Uza și Ahio, fiii lui
Abinadab, conduceau carul cel nou.2 Samuel 6.3
Aceasta a fost greșeala lor. Instrucțiunile divine erau clare: chivotul Dumnezeului viu trebuia cărat pe umerii oamenilor vii. Dacă toate aceste instrucțiuni ar fi fost urmate, nu ar mai fi existat boi care să se împiedice, nici pericolul ca eventual să cadă chivotul, iar Uza nu și-ar mai fi întins mâna pentru a-l sprijini. Această spărtură făcută de Dumnezeu a avut rolul de a le îndrepta gândurile către ascultarea simplă și absolută față de instrucțiunile atât de limpezi aflate în codul levitic. Aceste instrucțiuni nu puteau fi încălcate fără ca acest lucru să nu fie un afront adus lui Dumnezeu. Deși Uza a avut intenții bune, și-a pierdut viața din cauza neascultării sale și a lui David de poruncile lui Dumnezeu cu privire la transportarea chivotului.
Și nouă ne place să folosim care noi pentru Dumnezeu. Adesea ne construim un car nou al hotărârilor bune, pe care așezăm chivotul lui Dumnezeu. Dorim să fim diferiți și credem că Domnul Se va lăsa purtat pe aceste hotărâri. Totuși nu durează mult până când boii se împiedică și până când Uza este lovit cu moartea.
Dumnezeu nu dorește care noi, ci umerii oamenilor consacrați. Trebuie să trăim pentru El, predându-ne pe noi înșine în slujba Lui; nu conducând noi chivotul, ci noi fiind cei conduși; nu impunându-I Domnului gândurile noastre, ci fiind gata să ne supunem pe deplin Lui. Dacă Îl vom asculta și, prin ascultare, vom descoperi felul în care ne putem apropia de El și în care Îl putem sluji, atunci puterea care altfel este cea care distruge va deveni instrumentul credinței noastre și vom putea face lucruri mari pentru Dumnezeu. DOMNUL ESTE APROAPE AUGUST 2018 F B Meyer
SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI
Volumul V-Jean Koechlin
1 AUGUST
Galateni 3.1-14
Planul general al epistolei se poate schiţa astfel: capitolele 1 şi 2: Mărturia personală a apostolului; capitolele 3 şi 4: Doctrina mântuirii prin credinţă; capitolele 5 şi 6: Viaţa practică a celui răscumpărat sub har.
Inima lui Pavel era încurcată: zelul său pentru adevăr se dublase de toată dragostea pentru sărmanii galateni. Ce duh de rătăcire i-a putut încânta până într-acolo încât să uite de harul lui Dumnezeu? Şi ce mulţi creştini li se aseamănă! Le-a fost zugrăvit Hristos răstignit (v. 1). Au crezut în El şi au primitprin Duhul Sfânt siguranţa mântuirii. Insă nu au avut încredere în El pentru a le conduce viaţa creştină. După ce au început prin Duhul, au continuat prin carne (v. 3). Sau credeţi că, după ce ne-a îndreptăţit, Dumnezeu poate conta pe noi pentru „a-Şi încheia lucrarea”? Nu, iar din acest motiv, aceeaşi credinţă care ne mântuieşte este şi cea de care avem nevoie pentru a trăi (v. 11). Legea cea dreaptă a lui Dumnezeu, în schimb, nu poate să ne aducă decât moartea şi blestemul, pentru că am fi incapabili să o împlinim. A trebuit ca, în locul nostru, Hristos să poarte acest blestem. Pentru a ne răscumpăra, El a plătit preţul în întregime. A purtat blestemul legii când a luat la cruce locul pe care-l meritam eu. Binecuvântat fie El în veci! SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI VOLUMUL 5 AUGUST
CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI
Coordonatori Bob & Debby Gass
1 AUGUST DESPRE PRIETENIE (2)
„Cine își face mulți prieteni… dar este un prieten care ține
mai mult la tine decât un frate”.(Proverbe 18:24)
Pentru a avea un prieten bun, trebuie să încerci tu să fii mai întâi un prieten bun. Un poet anonim a scris: „Am plecat să-mi caut un prieten, dar nu am găsit; am plecat să fiu un prieten și am găsit prieteni peste tot.” Prietenia nu cere să ai o personalitate dinamică. Chiar și cei mai timizi, mai tăcuți și mai rezervați pot învăța să fie prietenoși. E aproape imposibil să nu ai nici un prieten dacă tu însuți ești prietenos. Desigur și opusul este adevărat. Psihologii au cerut unui grup de studenți să noteze inițialele persoanelor pe care le displac cel mai mult. Unii s-au gândit la o singură persoană, în timp ce alții au notat nu mai puțin de paisprezece. Însă un fapt interesant care a ieșit la iveală, în urma acestui studiu, a fost că cei ce displăceau cel mai mare număr de persoane au fost ei înșiși displăcuți cel mai mult. Vei descoperi că, cu cât esti mai plăcut, cu atât mai ușor va fi să-ți placă de alții și vei fi la rândul tău plăcut de ei. Așadar, iată cinci modalități de a-ți face prieteni: 1) Păstrează contactul vizual, când vorbești cu cineva, privește-l în ochi. 2) Zâmbește! E nevoie de șaptezeci și doi de mușchi ca să te încrunți și numai de paisprezece ca să zâmbești – iar zâmbetul încălzește inimile și încurajează conversația. 3) Spune-le oamenilor pe nume. Străinii sunt doar atât, necunoscuți , dar prietenii se bucură să te audă că le rostești numele. 4) Vorbește cu alții despre subiectul lor preferat și despre ei. 5) Găsește ocazii sâ încurajezi, să faci complimente sau să-ți arăți bunătatea. Când găsești o persoană cu aceste cinci trăsături, ai găsit de fapt pe cineva care are reputația de a fi prietenos.CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTAZI-AUGUST 2018
SĂMÂNŢA BUNĂ
Miercuri, 1 August 2018
„Lumina este semănată pentru cel neprihănit și bucuria,
pentru cei cu inima curată.“Psalmul 97.11
Cândva, o tânără a avut o convorbire cu marele pictor satiric englez William Hogarth (1697-1764). Ea și-a exprimat dorința de a învăța să deseneze caricaturi. Însă maestrul i-a spus: „Vai, tânără doamnă, acesta nu este un talent de invidiat! Ascultă sfatul meu și nu desena niciodată caricaturi! Eu, tot desenând caricaturi, am pierdut bucuria frumuseții și nu mai văd niciodată o față frumoasă, ci numai una denaturată. Eu nu am niciodată satisfacția de a privi fața de om ca fiind divină!“
Mântuitorul ne-a spus că sunt oameni fățarnici care văd mereu paiul din ochiul fratelui lor, pe când ei au o bârnă în ochi. Astfel de oameni caricaturizează realitatea. Ei au mereu un deget acuzator îndreptat spre alții. Dacă fiecare l-ar vedea pe aproapele cum se vede pe sine, nu ar mai fi vrăjmășii. Din fire suntem gata întotdeauna să ne învinuim unii pe alții, dar, când este vorba să îndreptăm un lucru, suntem mereu zăbavnici. Pe deasupra, numim această atitudine: spirit critic.
Să ne smerim cu căință în fața lui Dumnezeu, cerând să ne dea lumina dreptății Sale și o inimă curată prin credința în Mântuitorul! Deși nu putem înțelege niciodată adâncimile tainice ale suferințelor lui Hristos, ar trebui cel puțin să căutăm să medităm mai des la crucea și la suferința Sa, și astfel să avem o înțelegere mult mai adâncă a grozăviei păcatului înaintea ochilor lui Dumnezeu. SĂMÂNŢA BUNĂ-AUGUST 2018
CELELALTE 10 MEDITATII CLASICE- SE GASESC POSTATE IN TOATE LUNILE ANULUI 2016 LA ADRESELE URMATOARE
POT FI DESCARCATE DEPOZITATE SI RETRIMISE DE ORICINE .
Christianity can be condensed into four words: Admit, Submit, Commit and Transmit. -Samuel Wilberforce
Se stinge în durere omenirea
Vedem calamități, gândim… blesteme!
Mas media “strigă tare-n difuzor”,
Ne tot mirăm că-ntreaga lume geme,
Sub grele juguri puse în “Cuptor”.
În orice punct pe glob aşezi privirea,
Că este vest, nord, sud sau răsărit,
Se stinge în durere omenirea
Și nu-i un semn că răul s-a sfârșit.
Ce plânset şi ce jale se aude?
Din când în când sodomele dispar,
Asemenea, gomorele zălude,
Sucombă inundate sau, în jar.
Strigat-a cerul de atâtea veacuri,
Să nu se rupă omul de Cristos,
Căci pentru decadență n-are “leacuri”
Chiar dacă este el bisericos.
Din când în când mai cerne cu suspine,
Lăsând să cadă ploile de har,
Iar pe acel ce cu regrete vine,
Îl curățește-n sânge, la Calvar.
Oo, biet pribeag, priveşte-n jur pământul,
Din oaza verde, ce a mai rămas?
Ai ignorat chemarea şi Cuvântul,
Ce îți vorbea cu duioșie-n glas!
În ce cuptor ne mistui, Doamne, Tată
Şi ce potop mai dai peste popor?
Îndură-Te de noi, Te rog, ne iartă,
Căci rănile din duh şi trup ne dor!
Atâtea vieți jertfite pe altare,
Copii, bătrâni şi tineri au pierit,
Revarsă Doamne sfânta îndurare,
Peste acei ce Te-au respins vădit!
Acum când sfâșie-n carne disperarea,
Când sufletele plâng în agonii,
Le dă Isuse Doamne, deşteptarea
Şi dorul pentru cer şi veşnicii!
Iar nouă, (spectatori) ne dă azi minte,
Să nu uităm că nu suntem mai buni,
Doar harul Tău şi mila de Părinte,
Ne-a ocrotit, dar nu suntem imuni.
Vedem calamități, gândim… blesteme!
Mas media “strigă tare-n difuzor”,
Ne tot mirăm că-ntreaga lume geme,
Sub grele juguri puse în “Cuptor”.
Putem oricând cădea sub grea pedeapsă,
De nu suntem pe cale veghetori,
Trezeşte-te, a Domnului Mireasă,
Mirele vine în curând pe nori!
27/07/18, Barcelona- Lucica Boltasu
Christianity can be condensed into four words: Admit, Submit, Commit and Transmit. -Samuel Wilberforce
DOMNUL ESTE APROAPE- GBV
Duminică, 1 Iulie 2018
Mielul, care este în mijlocul tronului, îi va păstori și-i va
duce la izvoarele apelor vieții și Dumnezeu va șterge
orice lacrimă din ochii lor.Apocalipsa 7.17
Expresia „mânia Mielului“ ni se poate părea nepotrivită. Un miel este blând și cine s-ar teme vreodată de un miel? Însă acest Miel are coarne, este puternic și drept. El este un Judecător drept. Mânia Lui se va revărsa asupra celor care fac război împotriva poporului Său, asupra celor care se închină fiarei. Cei care nu se vor pocăi de păcatul lor (Apocalipsa 9.20,21), care nu-I vor da glorie lui Dumnezeu (16.9) sau care nu-L vor urma pe Miel (14.4) vor suferi mânia acestui Miel puternic și biruitor. „Mânia Mielului“ (6.16) se va revărsa asupra acestor locuitori răzvrătiți ai pământului. Mânia lui Dumnezeu este mânia Mielului, iar „El judecă și Se luptă cu dreptate … și El va călca teascul vinului furiei mâniei lui Dumnezeu Cel Atotputernic“ (19.11,15). Această mânie se va abate asupra celor care se închină fiarei (14.9-11).
Mielul va face război împotriva fiarei. Vedem acest lucru în Apocalipsa 17.14. În timp ce împărații pământului se vor aduna împreună cu fiara pentru a face război împotriva Mielului, Mielul îi va birui, fiindcă El este „Domn al domnilor și Împărat al împăraților“, iar împreună cu El vor fi cei „chemați, aleși și credincioși“. Biruința Mielului este sigură, fiindcă El este Domn al domnilor și Împărat al împăraților. Acesta este un titlu divin care Îi aparține doar lui Dumnezeu. Mielul va birui fiindcă El este Cel Atotputernic, iar biruința va fi pentru poporul Său.
Mielul nu este doar o victimă jertfită, ci și un Împărat puternic și biruitor. El va cârmui cu un toiag de fier, pentru a pedepsi nelegiuirea națiunilor și pentru a-Și salva poporul (Apocalipsa 2.26,27; 19.15). El este Mielul războinic, care va conduce oștile cerești în bătălia împotriva răului. Biruința Lui va fi finală!T Hadley, SrDOMNUL ESTE APROAPE-GBV-IULIE 2018
SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI
Volumul V-Jean Koechlin
1 IULIE
Habacuc 1.1-17
Această carte, care ne aminteşte de cea a lui Ieremia, se prezintă ca un dialog între profet şi Dumnezeul său. În prezenţa valurilor crescânde ale răului, Habacuc, neliniştit, îşi varsă inima înaintea Domnului. Ierusalimul nu era departe de a cădea sub loviturile armatei caldeene. Intr-o viziune de coşmar, profetului i se arată mai dinainte acei războinici de temut, nespus de cruzi, instrumente ale Domnului pentru pedepsirea naţiunilor răzvrătite. Cât de îngroziţi vor fi atunci toţi păcătoşii dispreţuitori şi nepăsători! (v. 5, citat în Fapte 13.41).
Omul lui Dumnezeu însă este şi el tulburat. Cum poate Domnul lăsa frâu liber unei asemenea desfăşurări a nelegiuirii? (Psalmul 83; Apocalipsa 10.7 numeşte această nedumerire „taina lui Dumnezeu”). Cum poate El chiar şi numai să o suporte la vedere? „Dumnezeul meu, Sfântul meu!”, strigă profetul, conştient de relaţiile lui cu Cel ai Cărui ochi sunt „prea curaţi, ca să privească răul” (v. 13). Într-adevăr, ce ofensă permanentă este pentru El spectacolul acestui pământ, în care corupţia şi violenţa se etalează fără jenă! Privirile lui Dumnezeu, în curăţia lor absolută, nu s-au putut opri cu satisfacţie decât asupra unui singur Om. Pentru acelaşi motiv însă, ele s-au întors de la El atunci când El a fost făcut păcat pentru noi.SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI VOLUMUL V-IULIE
CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI
coordonatori Bob & Debby Gass
1 IULIE PE CINE Al FOST CHEMAT SĂ EVANGHELIZEZI?
Cum, deci, îi auzim vorbind fiecăruia din noi în limba noastră”
(Faptele Apostolilor 2:8)
Biblia spune că în ziua în care a luat ființă biserica: „Toți s-au umplut de Duhul Sfânt, și au început să vorbească în alte limbi, cum le da Duhul să vorbească. Și se aflau atunci în Ierusalim iudei, oameni cucernici din toate neamurile care sunt sub cer. Când s-a auzit sunetul acela, mulțimea s-a adunat și a rămas încremenită; pentru că fiecare îi auzea vorbind în limba lui. Toți se mirau, se minunau și ziceau unii către alții: „Toți aceștia care vorbesc, nu sunt Galileeni? Cum, deci, îi auzim vorbind fiecăruia din noi în limba noastră, în care ne-am născut? … Toți erau uimiți, nu știau ce să creadă, și ziceau unii către alții: „Ce vrea să zică aceasta?” (v. 4-8,12). Întrebarea „ce vrea să zică aceasta?” indică faptul că Dumnezeu iubește și folosește tot felul de oameni – fără studii sau cu studii, oameni simpli sau academicieni, părinți singuri sau directori cu vază. Dumnezeu ne spune că atunci când suntem plini de Duhul Sfânt, El ne echipează să ajungem cu evanghelia la o anumită persoană. Așadar: 1) Cu cine îți este ușor să discuți? Cu adolescenții? Cu dependenții de droguri? Cu bătrânii? Poate nu-ți găsești cuvintele când ești cu copiii, dar ești elocvent cu directorii. Nici o problemă; așa te-a creat Dumnezeu. 2) Pentru cine simți cea mai mare compasiune? Dumnezeu nu ne dă poveri egale. „El le întocmește inima la toți” (Psalmul 33:1 ). Ce te face să ai inima zdrobită și ce îți ridică tensiunea? Cei lipsiți de adăpost sau victimele traficanților de carne vie? Pe cei care au pierdut pe cineva drag sau pe cei proaspăt divorțați? Pavel spune: „Dumnezeu ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mângâierea cu care noi înșine suntem mângâiați de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz! (2 Corinteni 1:4). Așadar, descoperă care sunt persoanele pe care ai fost chemat să le evanghelizezi.CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTAZI-IULIE 2018 (1)
SĂMÂNŢA BUNĂ
Duminică, 1 Iulie 2018
„După ce a găsit-o, o pune cu bucurie pe umeri…
«Bucurați-vă împreună cu mine, căci mi-am găsit
oaia care era pierdută.»“Luca 15.5,6
În grija sa pentru oaia pierdută, păstorul nu o lasă să facă iarăși drumul înapoi singură pentru a nu se rătăci și pierde. Fericit că a găsit-o, el o pune pe umeri și o duce până în staulul oilor. Îngrijirile Domnului Isus Hristos sunt asigurate celui răscumpărat, până ce el sosește în casa Tatălui ceresc. Bunul Păstor, care Şi-a dat viața pentru oile Sale, Se ocupă de ele până la capăt. El spune: „voi lega pe cea rănită și voi întări pe cea slabă“ (Ezechiel 34.16). Când își găsește oaia, păstorul simte o bucurie atât de mare, încât dorește ca și alții să se asocieze la bucuria inimii lui.
Fariseii și cărturarii, care cârteau, văzându-L pe Domnul și Mântuitorul sufletelor căutându-Şi oile Sale, nu luau parte la bucuria Lui. Numai cei care înțeleg iubirea lui Dumnezeu și care au primit-o în inimă, pot să participe la această bucurie a salvării unui păcătos. Mântuitorul a spus „că va fi mai multă bucurie în cer pentru un singur păcătos care se pocăiește, decât pentru nouăzeci și nouă de oameni neprihăniți, care n-au nevoie de pocăință“.
Să ne gândim la adevărul că Dumnezeu Se bucură să dăruiască iertarea celor care cred în Fiul Său. O, dacă s-ar vedea fiecare cititor ca o oaie pierdută și ar accepta să se lase găsit de Bunul Păstor! Cititorule! Vino acum cu toată vina ta, cu toată nevrednicia ta, cu toată nevoia ta, și vei găsi în Mântuitorul pe Păstorul cel Bun și tot ceea ce îți trebuie pentru timp și eternitate.SĂMÂNȚA BUNA-IULIE 2018
CELELALTE 10 MEDITATII CLASICE- SE GASESC POSTATE IN TOATE LUNILE ANULUI 2016 LA ADRESELE URMATOARE
POT FI DESCARCATE DEPOZITATE SI RETRIMISE DE ORICINE .