Pages

Thursday, August 12, 2010

Creștinism păgân! DE LA VESTEA BUNA

Creștinism păgân!


A apărut în sfârșit și în limba română.
Am mai scris despre această carte aici.
Se poate cumpara de
aici.
Alte relații despre subiect:
….. o recenzie in romaneste a cartii lui George Barna:

http://www.mersulvremurilor.ro/recenzii/pagan-christianity/

Citate de mai sus:” O carte care ar trebui citită doar după ce vă puneţi centura de siguranţă! Fiindcă în mod sigur ea va lua piuitul multora dintre cei care se vor încumeta să o abordeze…::”,”Oricât am fi de reticenţi, lucrurile afirmate în această carte sunt zguduitoare. De exemplu, faptul că acest concept despre clădirea bisericii este total străin de ideea lui Isus despre biserică,…”,”Afirmaţiile şochează prin radicalitatea lor. “Noi nu avem nevoie de colegii Biblice. Niciodată n-am avut nevoie de ele. Am inhalat prea mult din abordarea ateniană şi accentul înspre cunoaştere,…”,”Fain review! Nu de mult am inceput sa citesc lucrarea (oh, de-as avea eu timp la discretie…) si trebuie sa recunosc ca e tulburatoare. Un adevarat manifest anti-institutionalizare, anti-denominationalism, anti-etc.”

…parerea lui Daniel Branzei despre cartea “Pagan Christianity” este aici:http://barzilaiendan.wordpress.com/2008/07/07/sa-ne-imbracam-frumos-cu-podoabe-sfinte/


Citat de mai sus:
”….Dumnzeul evreilor si al crestinilor din veacul intai n-a fost Dumnezeul “cladirilor”, nici al “caselor de rugaciune” si nici al “bisericilor sau catedralelor” in care sa intri imbracat ca la bal, ca la parada modei sau ca la audiente. Iehova nu ne-a lasat prada unei religii a locurilor sau a formelor, a chipurilor cioplite si a ritualurilor. Singurul loc in care Si-a “asezat” El simbolic prezenta a fost “Cortul intalnirii” si, mai tarziu, Templul, dar … tine minte ca in timp ce toate celelalte popoare se duceau “in Templu” sa se inchine zeului lor, Dumnezeu ne-a interzis noua acest lucru. In Cortul si in Templul evreiesc intrau numai preotii, nici acestia toti si nici acestia oricand …

Iehova a vrut ca sa ne fie un “Dumnezeu de aproape”, a carui “umbra sa ne fie “asezata pe mana dreapta”, Dumnezeul vietii noastre din afara Templului, Dumnezeul vietii de fiecare zi. Iehova ne-a poruncit sa nu-L inchidem inTemplu, ci sa vorbim despre El cu ai nostri “cand vei fi acasa, cand vei pleca in calatorie, cand te vei culca si cand te vei scula (Deut. 6:7).

Iehova nu s-a jenat de hainele noastre “de acasa”. Doar la sarbatori ne-a cerut sa ne spalam si sa fim imbracati in straie curate. Evangheliile ni-L descopere pe Fiul gandind si comportandu-se asemenea Tatalui. “Slujbele lui divine”, predicile Lui, pildele Lui au fost desfasurate in universul intim si prafuit al vietii: pe malul apelor, in gradini, pe drum si in casele umile ale oamenilor. El nu si-a limitat activitatea la Ziua de Sabat sau la cladirile sinagogilor. Acestea nici nu i-au fost prea primitoare sau prietenoase … In Templu a intrat doar ca sa argumenteze si sa faca curatenie, sti tu de ce gunoaie …”

De fapt dacă socotesc bine, toate aceste lucruri le-a spus răspicat fratele Longodor în cartea lui: ”Biserica Adevarată

http://vesteabuna.wordpress.com/2010/08/09/creștinism-pagan/

No comments:

Post a Comment